Carnavalsdinsdag

Brunch

Op de laatste dag Carnaval 2017 begonnen De Spekzullekes met een brunch voor leden en begunstigers. Tijdens deze brunch is er onder andere tijd en ruimte om diverse jubilarissen in het zonnetje te zetten en wordt er afscheid genomen van personen die de vereniging gaan verlaten. Daarnaast heeft Prins Rob d’n Uurste hoogstpersoonlijk een cadeautje uitgereikt aan degenen die betrokken zijn bij onze vereniging.

Dinsdag 28 februari
Brunch

Kindermatinee

Op de dinsdagmiddag werd het Kindermatinee georganiseerd. Een grandioos carnavalsfeest voor de kleintjes, waarbij de kinderen middels een kaart gebruik kon maken van een grabbelton, een touwtrek-kraam en waarmee een glaasje limonade en een zakje chips gehaald kon worden. Terwijl de Hoogheden en de Raad van 11 met de kinderen op de dansvloer stonden, vierden ouders aan de zijlijn op eigen wijze Carnaval. Daarnaast was er een optreden van Rinaldo’s Jeugdshow, waar de aanwezige kinderen zichtbaar van genoten!

Dinsdag 28 februari
Kindermatinee

De Gouwe Kwèèk

Op de dinsdagavond stond traditiegetrouw De Gouwe Kwèèk op het programma. Geledingen, groepen en individuele leden gingen na maandenlange voorbereidingen de strijd aan om de felbegeerde microfoon in de wacht te slepen. Daarnaast is het ieder jaar weer een verrassing wie naast juryvoorzitter Helga van de Voort plaats neemt in de jury. Dit jaar schoof Jules Deelder en de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, aan naast de juryvoorzitter. Kapel De Durblaozers kwam ook langs om samen met De Spekzullekes nog een feestje te maken in de eigen residentie.

Na een heleboel leuke, ludieke en zelfs hele goede optredens werden de “Ladies of the Squad from 11” (vrij vertaald door de president Donald Trump) uitgeroepen tot winnaar van De Gouwe Kwèèk 2017. De dames mogen een jaar lang de felbegeerde microfoon mee naar huis nemen. Een derde plaats was er voor Theo Mollemans, De Kroonjuweeltjes werden tweede en de aanmoedigingsprijs ging naar de trainsters van de Dansgardes.

Het complete overzicht van alle winnaars van De Gouwe Kwèèk:

2017: Ladies of the Squad of 11
2016:
Moi Gewist 2.0
2015:
Pinda, Toos & Fatima
2014: GOP Dames
2013: Theo Mollemans
2012: Patrick Coppens & z’n (b)engeltjes

Na De Gouwe Kwèèk namen De Spekzullekes officieel afscheid van Carnaval 2017.

Dinsdag 28 februari
De Gouwe Kwèèk