Carnavalszaterdag

De Opsteeker

Carnavalszaterdag begon voor De Spekzullekes met het rondbrengen van “De Opsteeker”. De dagen met Carnaval staan voor de meeste personen in het teken van feest van gezelligheid, maar deze ochtend staan de leden van De Spekzullekes stil bij die personen die door bijvoorbeeld ziekte niet in staat zijn om het feest mee te vieren. Ook de mensen uit de wijken die een nare, vervelende of droevige periode achter de rug hebben, worden bezocht door De Spekzullekes deze ochtend. Een bosje bloemen deze ochtend staat al jarenlang symbool voor “De Opsteeker”. Ook dit jaar kwamen diverse leuke en onroerende reacties terug van de personen die bezocht zijn door De Spekzullekes.

Opening Carnaval

Na een gezamenlijke lunch waarbij alle actieve leden en geledingen aanwezig waren, werd in eerste instantie Carnaval 2017 geopend in de eigen residentie, Zaal Vissers. Symbolisch werd de sleutel overgedragen aan de Hoogheden. Met het hijsen van de vlaggen buiten, opende De Spekzullekes officieel Carnaval 2017.


Daarna werd afgereisd richting Helmond centrum, om gezamenlijk met de stadsvereniging De Keiebijters en alle andere Helmondse carnavalsverenigingen samen het Helmonds Carnaval te openen. Traditiegetrouw is de start van het Helmonds Carnaval het moment waarop de “Kei” boven de grond komt. De Dansgardes van De Spekzullekes wisten wederom bezit te nemen van één van de podiums, was er een optreden van Snollebolleke (inclusief Spekzullekessjaal) en werd menigeen polonaise gelopen in de stad!

Zaterdag 25 februari
Opening Carnaval

Openingsbal

Carnaval 2017 werd bij De Spekzullekes op vrijdag 25 februari geopend tijdens een SPEKtaculair Openingsbal in de eigen residentie. Met de muzikale klanken van coverband Eclips en DJ Petertje ging het dak er al van de eerste minuut af. Een optreden aan het begin van de avond was er natuurlijk van onze eigen Kroonjuweeltjes, maakte onze Prins Rob “McDonalds” d’n Uurste zijn bijnaam meer dan waar om halverwege de avond een BigMac van McDonalds naar binnen te werken en waren er veel, heel veel polonaises. Op de avond werd ook bekend dat Mark Visser, eigenaar van de residentie, op ludieke wijze tot Prins werd gekozen van De Spekzhazen, waardoor we ineens twee Hoogheden op de vloer hadden staan. Mede door het grote bezoekersaantal kijken De Spekzullekes terug op een zeer geslaagde avond.

Zaterdag 25 februari
Openingsbal