Dansgarde

De Spekzullekes zijn er trots op dat ze met meer dan 20 meiden één van de grootste dansgardes uit de regio in hun geledingen hebben. Iedere maandag wordt er hard getraind in de gymzaal van basisschool Talentrijk in de Rijpelberg. De Dansgardes worden binnen De Spekzullekes onderverdeeld in drie categorieën.

Groeibriljantjes
Binnen de vereniging ook wel de “jongsten” genoemd. Zij worden getraind door: Ruby Vogels en Evelyn van de Goor. Ieder jaar brengen zij een nieuwe dans en treden voornamelijk op tijdens diverse recepties, het Rode Neuzenbal en de kindermiddagen tijdens Carnaval.Juweeltjes
De “middelste groep” komen ook ieder jaar met een nieuwe dans en treden op tijdens diverse recepties, het Rode Neuzenbal en de kindermiddagen tijdens Carnaval. Elke Lewandowski en Eline Vlijmincx zijn hier de trainsters.

Kroonjuweeltjes
Deze groep treedt ook op tijdens diverse recepties, de Kletszullekesavonden en trekken iedere avond tijdens Carnaval met de vereniging mee naar binnen! Naast dat zij ook ieder jaar een nieuwe dans ten tonele brengen, komen de “kroonjuweeltjes” ook jaarlijks met een showdans! Deze wordt onder andere tijdens Speksation en het Ladies-First Night uitgevoerd.
De trainsters zijn Esmee Vlijmincx en Lisanne Swinkels.