Raad van 11

De Raad van 11 bij de Spekzullekes bestaat uit een fanatieke groep heren, die gedurende het gehele jaar het ultieme carnavalsgevoel uitstralen! Naast de drukke carnavalsperiode is de Raad van 11 ook druk doende met diverse activiteiten rondom de vereniging. De naam van de Raad verwijst naar het getal elf, het narrengetal of gekkengetal, dat een belangrijke rol speelt in het Carnaval. De leden van de Raad zijn vertegenwoordigt in diverse commissies die betrokken zijn bij het carnavalsfeest, zoals de organisatie van diverse evenement en het onderhouden van de Prinsenwagen. De Raadsheren zijn herkenbaar tijdens Carnaval door het zwarte pak en hun carnavalssteek. Daarnaast kennen De Spekzullekes sinds dit jaar ook de aspirant Raadsheren. Aspirant Raadsheren zijn heren die graag onderdeel uit willen maken van de geleding Heren van de Raad van Elf, maar nog niet de gewenste leeftijd hebben bereikt. Een aspirant Raadsheer maakt deel uit van de Raad van Elf maar heeft nog geen stemrecht binnen de Raad en draagt nog geen steek en onderscheiding.

Samen met Grootvorst en Vorst staat de Raad de Prins met raad en daad bij. De Raadsheren zijn met de Hoogheden van De Spekzullekes de kartrekkers van het carnavalsfeest dat gevierd wordt in de eigen residentie. Naast de carnavalsperiode ondernemen de heren van de Raad van 11 diverse activiteiten, waardoor ze elkaar gedurende het gehele jaar blijven zien!

rv11-bewerkt

De Raad van 11 bij De Spekzullekes bestaat momenteel uit de volgende personen:
Joost van Driel, Harm Sparidans, Wilco Pijnenburg, Henry van Bergen, Michel Steenbakkers,
Rob van der Kuijlen, Ralf Gordebeke, Remco Kalkman, Thomas van der Kuijlen, Rob van Hout, Peter Boelsem, Damon van Bergen, Ruud van Brakel, Pieter van Boekel, Glenn Dingler.