Scholen

Scholen

De jeugd heeft de toekomst en dat geldt uiteraard ook voor De Spekzullekes! Ieder carnavalsseizoen opnieuw betrekken De Spekzullekes zoveel mogelijk de jeugd bij de verenging en Carnaval. Tijdens Carnaval bieden De Spekzullekes een aantal diverse evenementen aan, die speciaal voor de jeugd worden georganiseerd, te weten: het Rode Neuzenbal, Speksation en Kindermatinee. Drie verschillende evenementen voor drie verschillende leeftijdsgroepen, waarmee De Spekzullekes jaarlijks vele jonge bezoekers naar de residentie weten te trekken!

Scholenbezoek

Ieder jaar, op vrijdag voor Carnaval, bezoeken De Spekzullekes diverse basisscholen uit de wijk Rijpelberg en Brouwhuis, om aldaar met de leerlingen en leerkrachten op leuke wijze Carnaval te openen. De Spekzullekes, die zich deze drukke vrijdagochtend verplaatsen met een bus, bezoeken de basisscholen in een sterke en grote formatie! De Prins, Hoogheden en Raad van 11 zijn uiteraard van de partij! Naast deze heren, gaat er ook een complete kapel mee en zijn meerdere leden van De Spekzullekes aanwezig! Een drukke, maar zeer gezellige, boel zodra De Spekzullekes binnen trekken! Ook twee groepen vanuit de Dansgarde gaan deze ochtend mee, namelijk de Groeibriljantjes en Juweeltjes. Extra leuk voor deze meiden is dat ze vaak op hun eigen school hun dans mogen presenteren op het podium!

Scholenpresentatie

Om De Spekzullekes en de carnavalsbeleving in de toekomst gezond en levend te houden is in 2007 het initiatief genomen om een carnavalspresentatie te ontwikkelen en deze te presenteren aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in onze wijken. Inmiddels is de scholenpresentatie, zoals deze wordt aangeboden door De Spekzullekes, een kwalitatief goed programma waar diverse basisscholen uit Helmond gebruik van maken.

In deze digitale en interactieve presentatie wordt de geschiedenis van Carnaval en de geschiedenis van De Spekzullekes uitgelegd en wordt uitgebreid stilgestaan bij alle speciale gebruiken en uitdossingen tijdens carnaval. Daarnaast wordt tekst en uitleg gegeven over de kleding van de Prins, de Vorst en Grootvorst. Uiteindelijk worden onze “Hoogheden” in vol ornaat aan de kinderen voorgesteld. Voorafgaande Carnaval 2017 werd een drietal basisscholen bezocht, namelijk De Straap, De Rakt en Talentrijk.

Dinsdag 21 februari
Scholenpresentatie


Voor meer informatie over het scholenbezoek en scholenpresentatie kunt u een mail sturen naar: info@spekzullekes.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.