Het woord is aan Prins Willem d’n Uurste……….

7 maart, M’n Spekzullekes vlag in d’n TOP…..zonder auw-ginne carnaval!!!!!!

 

 

We hebben elkaar in de voorliggende periode leren kennen. Vanaf 5 januari, het prinsenbal tot nu toe dinsdag 26 februari, scholenpresentatie en een hele mooie avond in de Rivierenhof.

Nog even een paar dagen rust, de allerlaatste voorbereidingen naar de generale repetitie, vrijdag 1 maart, scholenbezoek en de jeugd van toen avond en dan HELEMAAL LOSSSS!!

 

Dinsdag 26 februari begon bij menigeen al meteen heel goed gevoel: de scholenpresentatie. Wie doet wat, staan we allemaal goed, doet iedereen wat ie moet doen, hmmm zegt Harm….loopt nog niet echt zoals ik wil, ff hier en daar nog wat bijschaven. Zou niet weten waar ie het over heeft…….yep da’s Harm, de perfectionist…..maar wel een HELE goede eigenschap voor de Grootvorst (en ja Harm met de hoofdletter G voor jou!!).
Met dank aan Wilbert, die aan de hand van een mooie presentatie heel goed uit kan leggen wat carnaval is.

Die avond gaan we naar de Rivierenhof waar we elkaar aanvullen en bijspringen om de goede sfeer, die door Esther en Anja ontstond, te bewaren met als hoogtepunten het optreden van de bewoners SAMEN (op zichzelf al een fisje) en de geweldige buuts van de Rob Scheepers. Ook voor jullie Esther en Anja een hele dikke duim omhoog…….zeer goed georganiseerd en uitgevoerd.

Woensdag 27 februari…..vroeg uit de veren want we gaan nog ff lekker aan het werk en dan om 20:00 uur naar het Daupfist van de Houtse Kluppels. Het is gezellig druk en na 20 daupen barst het echte fisje goed los. De raad is helemaal opgewarmd en we gaan compleet los in de Geseldonk. Yep….tis echt zo…..de neuzen staan allemaal dezelfde kant op……het klikt van alle kanten…..love it!! Loes en ik kijken elkaar aan……YESSS……mooi gedaan allemaal. Een goed gevoel voor start carnaval 2019…..over een paar dagen…..

Donderdag nog een dagje werken in Nijmegen. Vrijdag scholen bezoeken op het programma en die middag is er nog iets afgesproken op de bouwplaat in Mierlo met de Spruwwe en de Kersepitten, als dat gin fijn fisje wordt……

We hadden immers afgesproken om de vrijdag voor carnaval op ons huis in aanbouw, vlaggen te hangen. Die van de Spekzullekes hangt er natuurlijk al op dat moment….. uiteraard! Donderdagavondvoorafbelt Remco nog, of het een idee is om samen met Maikel de BBQ-en……Weer dat wat ik al in vorige blogs geschreven heb, komt ook nu weer uit……wat een fijn gevoel; TOPmannen. Het feest moet nog beginnen en de sfeer staat nu al in de hoogste versnelling…….Ik krijg een immens vreugdegevoel van binnen…..

Alhoewel goed geslapen ben ik die nacht heel vaak wakker geweest…..Het spookt door mijn hoofd, wat gaat er allemaal gebeuren…..Het houd me bezig. We worden al vroeg opgehaald en gaan met een bus de scholen van Brouwhuis en de Rijpelberg bezoeken, waar we met alle egards worden ontvangen en uiteraard alle prinsen en prinsessen van de verschillende scholen in onze huisorde opgenomen zijn.

’s-Middags om uurtje of 13:00 na een lekker broodje op, naar de laatste school en dan om 15:00 uur naar Mierlo…..En daar staan we dan met een mannetje of twintig op de bouwplaats, gevolgd door de Spruwwe met een mannetje of tien en de cabriobus van de Kersepitten met een mannetje of 15. Tussendoor komen de Durbloazers binnengedruppeld.

 

Hamburgertjes worden gebakken en de biertjes worden uitgedeeld. Samen met Niels en Peter het dak op, om de laatste vlaggen op te hangen, waarna de Durbloazers beginnen en zo’n 60 man HELEMAAL LOS GAAN met als afsluiting: “Hoe skôn is dè Mierle, dè Mierle van ons”. Mensen wat een feest, wat een geweldige ervaring……..Mierle BEDANKT!!!

 

 

Op tijd weer terug naar Brouwhuis voor de Jeugd van Toen Avond, waar lakeien alles keurig verzorgen en er mooie cadeaus te winnen zijn. Over cadeaus gesproken!! Wat een geweldig gezicht om een immense rij aan mooie cadeaus te zien. We trekken binnen met de Durbloazers, veel familie aanwezig, onze meiden dansen, we zetten de polonaise in en het fisje is er weer….heerlijk gedanst…..met speciale complimenten voor de dansende Bert en Ellen!!

Tjongejonge………..tis vrijdag 1 maart en carnaval begint pas op zaterdag 2 maart…..we zitten NU al middenin een immens mooi feestgedruis!!

Dan is het eindelijk zover….zaterdagochtend. Opsteekertjes rondbrengen, Loes en ik gaan met een opsteekertje naar ons mam die in Sonnehoven in Someren woont. Gelukkig was ze helder en vond het prachtig….dus op naar opening carnaval in Zaal Vissers.

De officiële opening met onthulling van ons beeld, een speciaal woord van dank aan Mark en Cynthia, een ludiek cadeau van onze Theo, door de erehaag naar buiten en vlaggen hangen onder uitspraak van de 11 geloften door Harm, waarna we onder begeleiding van de Durbloazers die ons “lijflied” spelen weer dat gelukzalige gevoel krijgen.

Tijd om de kei op te gaan graven in de stad. Daar kwamen de Durbloazers op het podium en spelen ons lijflied, dus……buiten alle protocollaire voorschriften snel naar boven het podium op om ons clubke voor te gaan…..binnen 5 seconden gaan we HELEMAAL los en wordt het Mizunalleplein FF helemaal Rood en Blauw…..en echt mensen….dat heeft zekers te weten echt IEDEREEN gezien. Hoe gaaf is dat! Vervolgens het volgende hoogtepunt; 22 meiden tegelijk het podium op…..is dat ff gaaf als iemand door de microfoon roept: sow dat zijn er veel! ja ja Helmond:De SPEKZULLEKES!! Samen met Theo van Bokhoven van ECV de Heipoort (dikke duim omhoog Theo) naar boven een pulleke bier halen en gezellig samen drinken.

Dan met gezwinde spoed weer naar huis, gezond (ahum) eten en opmaken voor SpekSoulSaturday. Minne maat Willem en zijn vrouw Simone aanwezig……YESS!! Onetwoparty (dat zijn er 2 van Tadaa) in da house en daar gaan we weer…….LOSSSS. De meiden als bouwvakkers (hoezo dat??) en alles en iedereen de dansvloer op…..het huis is te klein! Dan een kort bezoek van de prinses van de Spekhazen en gaan we door tot in de late uurtjes. Voor mij is het nu al duidelijk….dit kan nie meer kapot……met iedereen een goeie klik, altijd samen alles en meteen het goede doen, we gaan van het ene naar het andere hoogtepunt.

Zondag….lekker uitslapen. Laat in de ochtend maken we ons op voor de grootste optocht van het zuiden. Hoe is het bovenop de prinsenwagen…….het regent…. een paraplu kan niet vanwege de veren. Nr 31 in een rij van ruim 100 deelnemers. Dus kunnen we na afloop van onze rit naar de trailers die voor met name onze sponsoren opgesteld staan, langs de optocht. De stoet gaat rijden en zogaan we, via de President Rooseveltlaan de ontzettend druk bezette Steenweg op, komen de Durbloazers en Blue Band tegen, slaan danlinksaf de Kanaaldijk op, rechts de brug over op naar het voor ons belangrijke punt…….over de Watermolenwal voor de Elzaspassage linksaf: en dan mensen…..bovenop de wagen knalt zo’n 30 meter breed SPEKZULLEKES in beeld!!! Supergaaf als je bedenkt dat elke deelnemer dit niet gemist kan hebben. Achter de grote banners staan de meiden, het bestuur, familie, vrienden en sponsoren te zwaaien naar onze wagen….en krijg ik een giga brok in mijn keel…..nondeju wat een beeld, wat een prachtig beeld. Twee grote trailers compleet rood/blauw versiert. Op de trailers droog en uit de wind onder het genot van een drankje en hapje de optocht bekijken. Sponsoren ontzettend bedankt voor jullie bijdrage aan dit supergave clubke die altijd garant staat voor een fijn fisje.

’s-Avonds…..Teen Experience met Supergaande. De zaal stroomt snel vol achter de hekken voor het podium. Na onze oudste dansgarde en Supergaande gaat DJ Petertje weer los en gaat het dak eraf. Voor de eerste keer de showdans…..waar het al maanden over gaat…..waar de meiden al maanden voor getraind hebben……en waar Daniek kost wat kost aan mee wil doen en dus ook doet……wat een diehard….ongekend. Een werkelijk verpletterend optreden….fantastisch meiden!!

 

Rond een uurtje of twaalf sluiten we af en gaan we naar de Loop, naar onze vrienden “de Brouwhazen”. Samen met Prins Paul ook daar het dak eraf gehaald……krijg weer een heel goed gevoel….het is gezellig en samen met de Brouwhazen op een of andere manier ook saamhorig……zoals het hoort…..samen in Brouwhuis een fisje bouwen……SAMEN!!!!

Het is alweer maandag…….voor velen DE dag met als sluitstuk…..Ladies First Night. Deze dag rijden we voor het eerst mee met de optocht in Brouwhuis, samen met de Brouwhazen, Spekhazen en Brouwzolen. Gisterenavond gezellig na-gefeestin de Loop……

We stellen ons op en krijgen bezoek van de Brouwhazen, waarvan we twee traytjes bier krijgen!! Een geweldig gebaar die onder groot gejuich ontvangen wordt. Dan gaan we rijden en is het al meteen één groot feest. Ontzettend veel en enkel en alleen maar positieve reacties ontvangen…….DIKKE DUIM OMHOOG BROUWHUIS!! DANKJEWEL!!
’s-Middags een superleuk Stoetenbal voor de kleintjes en dan op naar de avond op naar de Ladies First Night.

Om 20:00 uur trekken we binnen en gaan we letterlijk binnen 5 minuten helemaal los met “De Heeren Van”. Dames van het GOP in gepaste kledij, dames van de raad in mooie lichtjesjassen en minne maat in een skon roze rukske. We gaan letterlijk van het éne naar het andere hoogtepunt die avond; voor de tweede keer de showdans. Onze vrienden en familie met uiteraard Bram die later op de avond een nummer van Tino Martin zingt….en telkens beter wordt! DE HELE ZAAL DEINST VAN VOOR NAAR ACHTER EN VAN LINKS NAAR RECHTS…..ongekend…tot diep in de nacht met een letterlijk tjokvolle zaal samen gefeest. Een voor iedereen supergaaf hoogtepunt is als Maurice Colen van de Brouwzolen, die eerder vandaag de optocht gewonnen heeft, binnenkomt. De prijs die door de Brouwzolen gewonnen is, wordt geheel aan Alpe D’HuZes opgedragen en is door de Brouwhazen verdubbeld. Daar doen wij uiteraard aan mee doen, Twan gaat snel organiseren en Harm onderbreekt het feest voor een moment, kondigt het gebeuren aan en mag ik de envelop met inhoud onder luid gejuich en gigantisch applaus aan een zichtbaar aangeslagen Maurice aanbieden. EEN WERKELIJK MEGA HOOGTEPUNT VAN SAMEN EEN FISJE VIEREN…..DIKKE DIKKE DUIMEN OMHOOG MENSEN…..HELEMAAL TOP!!

DJ Petertje neemt over van “De Heeren Van” en we gaan onverminderd SAMEN los tot wederom diep in de nacht.

Dan breekt helaas de laatste dag aan. Aan alles komt een einde en da’s maar goed ook….stoppen op een hoogtepunt en samen uitkijken naar het volgende hoogtepunt.

De bedankbrunch met heel veel mooie woorden en tranen van geluk. Jubilarissen worden in het zonnetje gezet en we worden we door Cynthia toegesproken. Van geluk geëmotioneerd en onder de indruk van, ook voor zaal Vissers, een topcarnaval waarbij voor hen belangrijke mensen zijn komen feesten, positieve ontwikkelingen gaande zijn waarbij wij SPEKZULLEKES een belangrijke rol spelen en waarbij de wens uitgesproken wordt om nog lang samen te feesten……

Dinsdagavond….SPEKZULLEKES Got Talent, waarbij de GOPdames, dik verdiend (SAMEN met Wilco) de eerste prijs winnen. Het is einde Carnaval en enkel en alleen maar positiviteit, uitgedrukt in vreugdetranen. We mogen en kunnen ons nu logischerwijs allemaal laten gaan en doen dit dan gelukkig ook. Elkaar ff knuffelen en waarderen om wat we SAMEN gedaan en bereikt hebben. Ik ben nu echt HELEMAAL leeg, maar kom weer tot mezelf als ik zie dat bijna iedereen, bij ons komt naborrelen……geweldig mensen!!

Ik ben enorm veel dank verschuldigd aan mijn vrouw Loes, zonder wie ik nooit Prins geworden zou zijn, aan het bestuur zonder wie dit feest nooit georganiseerd had kunnen worden, aan de aanzoekcommissie die me GELUKKIG overtuigd heeft om het toch te doen (allergrootste dank!!), aan onze dansmariekes de spreekwoordelijke kersen op de taart (1 voor 1 topsporters), aan onze trainsters zonder wie onze dansmariekes niet aan topsport toekomen, aan onze Raadsheren zonder wie ik geen fisje had kunnen maken (top heren), aan onze raadsvrouwen zonder wie de raadsheren het echt kunnen shaken (top dames), aan Vorst Twan en reservevorst Rob (privéchauffeurs voor de thuisbals), die het denken in het doen omgezet hebben (geboren leiders; chapeau, chapeau, chapeau om zo’n grote groep a la minute in goede banen te leiden), aan Grootvorst Harm (privéchauffeur voor de uitbals) zonder wie niemand weet wie er is en wat er gebeurt en mijn mattie omdat hij mij altijd verteld wat en wanneer er iets gebeurt, me een veilig gevoel heeft (dank maat), aan de dames van de hoogheden, zonder wie zij in deze immense druk niet kunnen overleven, aan onze hoffotograaf Stefan, die met gevoel voor detail en emoties alles perfect in beeld gebracht heeft, aan onze bewegend beeldkunstenaar Wilco die de sfeer geweldig in beeld gebracht heeft, de dames heren van het GOP, doorgewinterde kenners van carnaval en bij uitstek uitdragers van normen en waarden van ons clubke.Het was me oprecht een hele grote eer om zo’n geweldig TEAM voor te mogen gaan. IEDEREEN enorm bedankt voor de geweldige bijdrage aan dit TEAM waardoor deze voor mij once in a liftetime experience een gigantisch mooi feest is geworden, en mijn verwachtingen ervan meer dan bewaarheid zijn.

Mijn gedachten gaan uit naar alle verenigingen die bijgedragen hebben om ons feest tot een succes te maken en ook hier een geweldig gevoel van saamhorigheid ontstaan is. ECV de Heipoort, Prins Don Dion dun Uurste; heel veel succes met het herstel van Marcia met een hele dikke duim omhoog voor Theo van Bokhoven, CV de Spruwwe, Prins Rudie d’n Uurste; heel veel succes met het herstel van je rug en last but not least CV de Kersepitten, Prins Leroy d’n Uurste; heel veel succes met het herstel van de voet…..en Rudi en Leroy; ontzettend bedankt voor de gigantisch mooie en warme deken die we die vrijdag in Mierlo mochten ontvangen!

Tot slot wil ik deze blog opdragen aan iedereen, die op één of andere manier dit mooi en fijn fisje niet SAMEN heeft kunnen vieren en speciaal aan Marina Kalkman, die door haar val en alles wat daarna kwam weliswaar aanwezig was, maar vaak en helaas ook voor haar gevoel veel te kort en SAMEN voor haar en Remco deels niet opgegaan is. Hopelijk ben je door het lezen van deze blog er min of meer toch helemaal bij geweest.

Als ik iets of iemand vergeten ben dan mijn excuus hiervoor,

Ik zie jullie 29 maart hopelijk weer……..

 

Jaw roj en ok jaw blauw, blief ik hil m’n lève trouw!!

 

 

 

 

25 februari, Samen, Samen, SAMEN NONDEJU!!!

Maandagavond 19:00 trainen met alle groepen van onze dansmarietjes

Appeltje, eitje? Nouwww……nie echt, veul te snel, veul te moeilijk en veul te veul. Dinsdag……spierpijn, woensdag…..nog meer spierpijn en donderdag nog steeds spierpijn. Nou ja…..misschien wel goed als voorbereiding voor de fitste prins op vrijdagmiddag.

Maar dan toch tegen beter weten in. Dè skreef mar onder oew hakken is toch echt uitgekomen. Ook niet zo verwonderlijk tegen de jeugd van de Keiebijters en Oranjebuurt, respectievelijk 1een 2e. Stiekem toch ook wel een beetje trots om als 3te eindigen (samen met de rest)…..

Ach….we werden warm onthaald mi bier en nutjes. In een mum van tijd waren de calorieën weer bijgespijkerd en gingen we uiteindelijk met meer naar huis, dan waar we mee gekomen waren…..Mark bedankt!😉

Vrijdagavond het eerste echte optreden in eigen huis, Zaal Vissers, de eerste Kletszullekesavond en zaterdag de tweede Kletszullekesavond. Voorafgaand hieraan onze steunzolen en sponsoren bedankt en daarna op de avond zelf ontzettend gelachenmet alle optredens….één voor één topstukjes!! En dan de afterparty op beide dagen…..fisje bouwen en geweldig genoten!! Kei skon gespult Durbloazers en BlueBand!

Zondag heerlijk uitslapen en opmaken voor het Rode Neuzen Bal. Honderden kinderen vermaken met spelletjes, muziek en clowns. Geweldig om te zien hoe onbevangen en zorgeloos kinderen kunnen spelen en lol kunnen maken.

Komende week scholenpresentatie, daupfist, scholenbezoek en vrijdagmiddag ff fisje bouwen op de bouwplaats in Mierlo.

 

 

De opmars naar het ECHTE gebeuren. Vanaf 5 januari al Prins der Spekzullekes……ruim 7 weken…….werkelijk omgevlogen. Iedereen beter leren kennen……allemaal anders…..allemaal kanjers……mensen ik meen het oprecht; we hebben ECHT een TOPTEAM. Of iemand nu slim is of niet, rijk is of niet, beperkingen heeft of niet, jong is of oud, dik, dun, het maakt echt helemaal niks uit, niks, niènte, nada. Allemaal zijn we op een of andere manier op zoek naar dat ENE met plezier als resultaat. Maar wat is dat ENE dan en hoe krijg ik plezier? Supersimpel lijkt me……SAMEN dingen doen……SAMEN!!!

Hetzelfde als in elk goed draaiend team, een goede opstelling, lekker samen spelen, scoren en een fisje bouwen. Tja…..en dan krijg je een supergaaf effect……complimenten uit alle hoeken van Helmond en omstreken…..een gelukzalig gevoel alsof we kampioen zijn, althans zo voelt het. Hetzelfde gevoel als wanneer je SAMEN een overwinning viert….

Zoveel meegemaakt al…..en het is niet eens CARNAVAL. Ik ben echt apetrots op ons clubke…….in zo’n korte periode..…echt te gek mensen…..echt TE GEK!

Volgende week dinsdag allemaal janken……en gelukkig maar. Ik kan me niet voorstellen dat een team met zulke goede spelers zomaar naar huis gaat om elkaar heel lang niet te zien…..weg team… ☹. Da’s toch hartstikke onlogisch! Dat doet toch pijn!

Zaterdag opening CARNAVAL en helaas het einde van deze blog. Het was me een heel groot genoegen jullie mee te nemen in hoe ik mijn prinsschap ervaar.

 

Ik wens jullie SAMEN een hele fijne CARNAVAL!!

Prins Willem d’n Uurste.

18 februari, Een week vol met “kleine” puntjes…en ook die op de i

 

 

Maandag 18 februari……moment suprême komt dichterbij.
Snotterend, hoestend en proestend de week in. Zal wel een griepje zijn, het heerst nog steeds zeggen ze. Pilleke erin en dooorrrr Carnaval leeft in casa van de Sande. Zeker omdat er na het weekend altijd fanmail ligt.

 

 

Hoor menigeen al denken……fanmail? Ja ja ook deze ouwe krijgt soms leuke kaarten, gericht aan de Prins en dat het gezellig was tijdens de recepties, kort maar krachtig. 4 maar liefst!! Ho wacht ff, het zijn er 5, ook nog eentje op Valentijnsdag “with love” gericht aan deze keer de LIEVE Prins…….en zijn lieve vrouwtje…….ahaaaaa…. we worden voorzichtig! Wie o wie is nou toch die fan die elke week een kei lief kaartje stuurt. De afzender is uhhh…..tja…..hoe zal ik het zeggen…….eigenlijk alles bij elkaar opgeteld een schaal vol met LEKKERE snacks….meer weet ik ok nie.

 

Dinsdagavond naar de laatste raadsvergadering voordat het ECHTE FEEST begint. Alles wordt nog eens doorgenomen en na twee uur vergaderen ben ik eigenlijk wel een beetje gaar. Later die week toch nog een kinkje in de kabel omdat de Prins zonodig de gevel ergens anders wil…….en de gevelcommissie de prinsenwagen op moet halen en er dus niet is op de zaterdagochtend. Mar wa nouw? Geen nood toch nog genoeg raadsheren die de helpende hand bieden en een half uur later staat de gevel bij de poort. In de vroege avond toch nog versiert door de gevelcommissie en het staat er feestelijk bij.

Alom activiteiten achter de schermen; de Prinsenwagen is nog niet klaar, de gevel bij Vissers moet versierd worden, het podium moet worden opgebouwd voor aanstaande vrijdag de 1eKletszullekesavond, de dames van de raad zijn aan het filmen en nog veul meer. Je merkt het, alles wordt in gereedheid gebracht……het waakvlammetje wordt al een klein vuurtje…..

Mijn gevoel? Ben behalve een doener toch wel een denker……hoe is het begonnen….wat ging eraan vooraf…..wat is er allemaal al gebeurt…….en wat komt er nog aan. Ondanks het feit dat iedereen er voor gaat en er voor zorgt dat het voor mij nu al echt een fisje is, is er iemand die tijdens de feestelijkheden vaak op de achtergrond meedraait en altijd goed oplet wat er gebeurt. De ambassadrice van CV de Spekzullekes en een ware diplomate…….onze voorzitster, Ingrid. Behalve dè ze een hul skon durkse is woardur ut-een-en-tander waarskijnlijk wel wa soepeler verlupt, zorgt ze er elke keer, min of meer ongemerkt, voor dat bepaalde zaken goed blijven lopen. En nou net dat laatste is kei belangrijk. Regelmatig contact houden hoe het gaat, zaken goed regelen, sturen en op blijven volgen, bepaalde zaken doorspreken, risico’s en kansen afwegen en overleggen. Het hoort er allemaal logischerwijs bij, maar valt pas op als het misgaat. Dat is nou net een belangrijke kwaliteit van iemand die weet wat er van haar verwacht wordt. Nog niet over de taken van voorzitter en BESTUURDER ZIJN gesproken waarvan iedereen weet welke deze zijn! Ik hoor menigeen weer denken……..wa bedoeld diejen Prins nouw?
Heel simpel mensen: ze draagt de vereniging in haar hart, gaat er helemaal voor en zorgt ook vooral dat anderen ervoor gaan, een ware coach van de allerhoogste kwaliteit! Ik kan nog wel ff doorgaan maar dan wordt de blog te lang. Dank voor jou en daardoor nu ook mijn (carnavals)logica naast je drukke bestaan als ONZE voorzitster. Mede door jou voel ik me nog steeds ontzettend goed en veilig.

Zaterdagmiddag met Ruben naar voetbal en…..ja hoor weervliegt de andere helft van “BLAUW VUR SCHUT” um minne nek. Wat een superleuke reacties van iedereen. Echt te gek mensen….door deze reacties kan ik ook echt van elke seconde genieten.

Zondag en deze keer een letterlijke rustdag, bleek later toen mijn lieve vrouw me rond 17:00 uur wakker belde.

Het hoesten en proesten is alweer een stuk minder. Vanavond dansen met de meiden en collega’s hoogheden, vrijdag fitste Prins, vrijdag de 1een zaterdagde 2eKletszullekesavond, zondagmiddag Rode Neuzen bal…….komend weekend dus volle bak!

 

Tot de volgende blog.

Prins Willem d’n Uurste.

 

 

 

11 februari, Op naar de laatste (jubileum)receptie en dan aftellen……..

 

Zoals elke week begint ie op de maandag en hebben we nog één (jubileum)receptie voor de boeg en kan het aftellen naar de keiharde en verkleedde werkelijkheid beginnen. Wat staat er op de agenda, wanneer moet ik waar zijn, wie gaan er mee………het begint nu echt te kriebelen.

 

Maar eerst even iets wat wij Spekzullekes en Spekzullerinnekes eigenlijk als één grote familie erg belangrijk vinden! En ja, dit is niet leuk maar dit MOET en wil ik doen. Afgelopen week kregen we via de raadsapp het trieste nieuws dat de moeder van een zeer gewaardeerd raadslid en Spekzullekes, ongeneeslijk ziek is. Een prognose kan hij niet geven, maar wel een gevoel van machteloosheid wat gepaard gaat met het niet kunnen feesten…….en dat begrijpen we uiteraard!! Respect voor het appje waarin hij aangeeft om te proberen zoveel mogelijk mee te doen. Dat dit nu niet lukt is enkel en alleen hartstikke logisch.

Wij wensen hem en zijn familie ontzettend veel liefde in de tijd die komen gaat en ontzettend veel sterkte in de zeer moeilijke tijd die volgt. Daarnaast zou familie geen familie zijn, en dan heb ik het over ons, Spekzullekes en Spekzullerinnekes, als we daar waar mogelijk niet zouden of kunnen helpen. Dus…….als er ook maar iets gedaan kan of moet worden en je waar dan ook hulp nodig hebt, wij zijn er voor jullie!!

Menigeen zal nu wel denken……gin fijn fisje en da’s toch gin carnaval!…… denk dan maar aan de immense saamhorigheid en het familiegevoel wat ik al eerder beschreef. Wat ik niet kan uitleggen, is wat daarna gebeurt, als alles achter de rug is en ons raadslid weer van de partij is……da’s echt letterlijk mi gin pen te beschrijven.

De week vordert, Loes gaat naar de vergadering van de dames van de raad waar ik niet zoveel van meekrijg……..de raadsapp wordt weer overspoelt; vorst Twan kan niet mee, dus Rob valt in en spreken we af bij het “Aambeeld” in Stiphout. Wie kan er mee en wie niet, maar natuurlijk zijn weer 11 van de partij.

Vrijdag naar een klant in Deventer….hang ik daar aan de muur met de tekst “Prince in the house”. Hoe gaaf is dat! Zaterdag met Ruben naar voetbal en vliegt op het voetbalveld half “BLAUW(VUR)SCHUT” uit Deurne om mijn nek……wow kei skon! Enne……da WISSIKWEL John van Heugten en Erwin Boerenkamps!!

De zondag breekt aan en worden we om 15:05 weer door Harm opgehaald en rijden in de stromende regen naar Stiphout. Allemaal gearriveerd……behalve de vorst! Oeioeioei……dè kan dus nie! We moesten wachten maar er was gelukkig niks aan de hand, of doorgestoken kaart…….Rob?Deze keer vanwege de tijd helaas zonder dansmarietjes, of wacht ff…….er was er wel ééntje
-incognito- Fayenne Haans. Samen met Demi de ene na de andere dans…..nie kapot te kriege……geweldig!! Helemoal into carnaval! En dè is daags erna ok wel te zien…..kei skon, klaar vur de toekomst!

Na een wat rumoerig binnentrekken konden de felicitaties en bijbehorend eremetaal uitgereikt worden, maar moesten we toch nog ff wachten tot we een fisje konden bouwen en da hebbe we dan ok wir gedoan. Soame mi de Blue Band (die een das kwijt zijn), Prins Twan, Prins Werner, Prins Frans, Prins Max en Prins Vince. Het wordt echt steeds leuker……een fisje bouwe mi mekaar, mi ons clubke en inmiddels bekenden van andere verenigingen. Samen carnaval vieren…….het zou eigenlijk een voorgeschreven therapie moeten zijn mi nun burn-out op de woensdagavond…….

Dan is het alweer 18:15 en klinkt de fluit van Rob. Nee nie die….dames!! Een kort maar krachtig bezoek en op naar de vetpan…..het aftellen begint.

Morgen raadsvergadering……, aanstaande zaterdag de raad op bezoek, 22 januari fitste prins, ben er helemoal kloar vur. Nou ja, die fitste prins, dè skreef mar onder oew hakke!!

Tot de volgende blog.

Prins Willem d’n Uurste.

4 februari, Ff bijkomen en oplaaien voor de jubileumreceptie van de Rampetampers  

 

Nondepie, dat was me een weekend. Prinsbekendmaking, receptie en bal op 1 dag…..en een halve nacht. De welverdiende rustige zondag en geen gepland werkbezoek die week.

Een behoorlijk drukke werkweek voor de boeg dus valt er niet zoveel over ons clubke te bloggen…….toch?        Nouwww…..da’s niet helemaal waar.

Nou ja, we hebben in de vorige blogs al een hele hoop, in eigenlijk veel te korte bewoordingen, de revue laten passeren. Is er dan nog meer te vertellen over een carnavalsvereniging, onze vereniging, ons clubke? Sow da’s nog plenty kan ik zeggen. Alle geledingen onder het bestuur waaronder o.a. de organisatie rondom de jeugd, het GOP (zeker niet te vergeten, hè jongens?), de dames van het GOP.

En…….dan is er nog de wat mij betreft drijvende kracht of liever gezegd krachten achter de Spekzullekes. Dit ongekende fenomeen mag wat mij betreft ABSOLUUT niet ongenoemd blijven, en dat bedoel ik in heel veel of eigenlijk alle opzichten. Over dit fenomeen ga ik in mijn laatste geplande blog, 1 week voor carnaval schrijven dus…..blijven lezen! Tipje van de sluier, want deze persoon is meer dan unne gouwe……

Naarmate de weken vorderen krijg ik steeds meer reacties. Enkel en alleen maar positief. Van mijn familie, die supertrots op me is, van vrienden, bekenden, collega’s, klanten, vreemden die me herkennen……(vuul me al echt GOH 😊); dè is toch kei skon of nie dan. Het gaat ook steeds vaker over deze blog die men leest en wat het met hen doet. Voor ingewijden vaak een feest der herkenning en aangeven dat ze ernaar uitkijken en al moeten lachen voordat ze aan het lezen zijn. Wat moet je dan nog zeggen? Is mijn doel al bereikt?

Mensen, wat dit met me doet…….ik had enigszins een verwachting wat Prins zijn is, of inhoud van wat ik zie, zoals iedereen dit ziet. Maar de werkelijkheid is nog veel en veel leuker. Van wat ik belangrijk vindt, zoals ook in ons glossy staat, dat mensen plezier hebben tijdens de carnaval is ECHT zo. In het middelpunt van de belangstelling staan past niet in mijn DNA……..maar dit meemaken overtreft werkelijk alles. Mar dè is toch skon; vanuit dè middelpunt mi zun alle un fisje bouwe en weg is dè middelpunt……geweldig!

Strak in een pak, steek op, cape om, legaal gewapend op een tafel. Niemand die oe eraf komt halen. Alleen maar lol, lol, plezier en leut………en een bietje bier, al is het geen H.J.. Zoals ze me in verdere en vaak minder met carnaval bekende oorden soms noemen “Prins bier”.

Eigenlijk wel lollig en in ieder geval een GROOT compliment voor onze PR afdeling, die zorgt voor het up-to-date houden van onze website, Facebook en Instagram. Dat is trouwens toch ook wel iets of ff bij stil te staan……promotie van geplande activiteiten…..hoe doe je dat? Tja kennis en ervaring op dit gebied denk ik, maar ook een hele hoop inventiviteit en knutselen met foto’s en tekst. De advertentie van de kletzullekes avonden, supergaaf gedaan. Blogje schrijven, nakijken, tekst weghalen, aanpassen en inleveren. Nondeju, tis nie goe. Pissig op het commentaar, ff laten zakken……..hmmmm……ze heeft gewoon gelijk. Focus (dokus) op jouw doel, leesbaarheid (niet teveul Hellemonds, mar ok nie te wainig) identiteit van ons clubke etc.. Kei goe gedoan skatje…..Helga!

Dan is het alweer zaterdag en hebben we niks gepland…..dacht ik. Oeps….toch wel! Om 17:00 uur melden bij de Visser, in het pak zonder steek en cape maar met ketting en eigen onderscheiding. De dames van het GOP willen me dan ff…….uhhhh tja kweet het ok nie. Harm pikt me iets voor vijven op en we rijden erheen. Lachen, gieren brullen, wat een gaaf onthaal. Ik zeg niks meer, we gaan het zien tijdens de carnaval…..of nie dames?

De zondag is aangebroken. Voor vandaag staat de jubileumreceptie gepland van een clubke mi kleuren van restanten van dun Artex, zoals Harm het hilarisch zei tijdens zijn betoog. Om 13:45 verzamelen bij het Tienerhuis waar ik groots onthaald wordt door een grote fan, Fayenne Haans.

Kreeg er werkelijk een brok van in mij keel. Fayenne had een supergave tekening gemaakt met papa, Fayenne zelf en de prins. Sorry voor de rest maar je hebt mijn hart gestolen Fayenne. Nogmaals kei bedankt voor die supergave tekening!!

Da clubke mi restanten van dun Artex zijn natuurlijk de Rampetampers die hun 55 jarig jubileum vieren. Gastvrij en warm onthaald door Prins Werner en zijn gevolg hebben we ok hier mi zun alle een skon fisje gebouwd. Ff diejen handel anzwengele en hoppa doar zin de stoiterballekes wir, Prins Dion, Prins Paul, Prins Jeffrey en Prins Max.

Heb weer intens genoten….

En dan moet carnaval nog beginnen…….makt oe eigen mar gin zurge…….growte smoel en ginne skrik…….springe nondeju!!

Tot de volgende blog.

Oh ja….GOH is Ginnen Onbekende Hellemonder 😉

Prins Willem d’n Uurste.

 

 

28 januari, bestuurlijke zaken en prinsbekendmaking stadsprins Helmond

Met het weekend (waarin ik mijn eerste fanmail ontvangen heb…..) nog in de benen ben ik maandagavond op werkbezoek geweest bij het bestuur waar Ingrid, Elke, Diana, Twan, Ralf en Evelyne zich maximaal inspannen om de vereniging in goede banen te leiden.

 

 

Kort voor de start van de vergadering ben ik ook nog even gaan kijken naar het inpakken van heel veel cadeaus voor de tombola tijdens de “Jeugd van Toen avond” door een aantal dames (van o.a. de raad en het GOP).

 

 

Na de opening, die ik zelf mocht doen, 😊 heb ik twee punten in mogen brengen die meteen en unaniem aangenomen werden. Wat deze zijn blijft nog even een verrassing. Tijdens de vergadering is o.a. gesproken over bestuurlijke zaken, waarbij alle bestuursleden één of meerdere geledingen onder zich hebben. Dit zijn o.a. financiële zaken zoals contributie, sponsoren etc, interne en externe communicatie en correspondentie, organisatie van de carnavalsdagen, attributen die nodig zijn voor de vereniging, klachten en fouten (en jaja ook het leereffect wordt meegenomen), veiligheid, organisatie van de geledingen en bezetting, ledenaantal, evaluaties en nog veel en veel meer.

Ik was al onder de indruk van wat ik al gezien had en in de vorige blogs geschreven heb, maar ben ik nu nog meer onder de indruk van de prestaties door mensen van onze vereniging. Het hele jaar door zijn tientallen leden en vrijwilligers bezig met het tot een succes maken van carnaval…….ons fisje waar we allemaal naar uitkijken!!

Het bestuur, de raad van 11, dames van de raad, hoogheden, vrijwilligers etc. Een goed geoliede machine die regelmatig onderhoud nodig heeft…..en ook krijgt.

Dan moet er ook nog gewerkt worden en is het al snel donderdag, als Loes en ik op bezoek gaan bij familie Sparidans, waar o.a. hun dochter Lina haar stem kwijt was, die ze inmiddels weer gevonden heeft, enne…….ik had al eens geschreven dat Harm niet veel ontgaat of eigenlijk helemaal niets! Ook nu niet, want onze grootvorst alias chef zwets, stalker, souffleur, chauffeur en dressboy had…..jaja…..Hertog Jan bier ingeslagen. Dit had hij inderdaad goed onthouden uit de proclamatie!! En nu wel helemaal leeggedronken Remco!

Zaterdag zijn we naar de prinsbekendmaking van de stadsprins, de Keiebijters gegaan, waar vorig jaar een oud klasgenoot William Verkoelen de Prins was. En zo zie je maar dat ook de aanzoekcommissie daar gedacht moet hebben dat leeftijd toch wel belangrijk is vur een fijn fisje 😉. De big smile van Grootvorst Rob verried bijna dat deze keer zijn broer, nu Prins Bart deze grote eer te beurt viel….maar wie nou knapper is Rob….tja……zal het eens bij de dames voorleggen.

Na de bekendmaking zijn we gaan feliciteren in een overvolle residentie. Heel veel verenigingen waren ook hier weer vertegenwoordigd. Na enige opwarmtijd zijn we de Blueband op gaan zoeken, ff de stoelen gecheckt op springgewicht, en weer compleet los gegaan. En ja hoor het fisje was weer gemaakt. Samen met collega gangmakers Prins Jeffrey, Prins Jan en Prins Mark ging het dak er bijna letterlijk vanaf.

 

Toen waren wij aan de beurt met feliciteren en gingen deze keer zonder kapel (want die zat er al) en dansgardes naar binnen…..dan zelluf mar wa lalle en jawel kapel “de Klinkers” ha de nutjes ok wir gevonde. Tijdens het voorstelrondje door Harm werd ik na het noemen van mijn naam verrast door de raad met “zonne goeie hebbe wij nog nie gehad”. Sow, die kwam echt binnen jongens…..kei gaaf!

Na het feliciteren nog ff een fisje gebouwd, waarna om 17:00 weer huiswaarts, snel eten en douchen en om 19:00 weer opgehaald door de stand-in taxichauffeusse Evelyn voor de eerste voorronde van het Keiekletstoernooi en daarna het prinsenbal.

Na een zeer geslaagde en supergezellig bal om 2:30 naar huis…..dank je Pim, Frank en Harrie en oh ja sorry Evelyn…

Zondag…….rustdag

Tot de volgende blog.

Prins Willem d’n Uurste.

 

 

 

21 januari, nog meer belletje trekken en vergaderen met de raad

 

Na een kei leuk weekend, ben ik maandagavond weer op pad gegaan. Naar verluid waren de heren van de raad weer drukdoende met een hele hoop voorbereidingen voor de carnaval.

Ff geappt met Ralf en was ik uiteraard weer welkom bij Rubies. Een gigantisch magazijn vol met foute kleding en ergens achterin aantal zwart metalen frames voor de publicatieborden die inmiddels langs de wegen in Brouwhuis en Rijpelberg staan. Hierin hebben de heren mooie nieuwe opvallende borden gemonteerd met daarop het carnavalsprogramma.

Een week eerder was ik bij de raadsvergadering, waarbij de taken die er zijn verdeeld worden. Het verzorgen van de frames, het laten maken van de borden, het monteren en het plaatsen van de borden, het verzorgen van de drank tijdens de fisjes, gevel versieren zaal Vissers, opbouwen podium zaal Vissers, opbouwen gevel prins, opbouwen en in goed staat houden van de prinsenwagen en nog veel en veel meer. Oh ja en het belangrijkste vergeet ik bijna…..ze moeten een fisje kunnen bouwen……en geloof me dè kenne de mannen verrekes (complimenten en diep respect heren)!!! En ja soms moeten ze ook een hangtafel in bedwang houden als er een gewichtig manneke op staat te trepelen die niet van ophouwe weet.

Soms is de raad zo’n dynamisch of zeg maar rekbaar clubke dat er spontane hersenspinsels omgezet worden in hilarische acties zoals Casa de Blauwhaas. Een voor insiders inmiddels welbekende ruilactie waar helaas 1 slachtoffer te betreuren was, gelukkig geen Brouwhaas…….. en inmiddels weer aan de beterende hand. Menneke Pis is weer terug naar Brussel, d’n Brouwhaas keurig gepoetst en wij hebben ons vaandel terug.

Al snel werd het weer zaterdag en mochten we onze Glossy in Brouwhuis rondbrengen. Dat ging verrekkes snel met 50 man! Weer als 1 GROTE familie, die saamhorigheid……het verreweg belangrijkste ingrediënt voor een fijn fisje……!! Hier kwamen we veel NEE NEE stickers tegen……maar ja die zijn gratis…… Kwamen we tijdens het rondbrengen onze vrienden van de Brouwhazen tegen die ook bezig waren met verspreiden van een blinkend krantje. Zelf de voorzitter douwde mee! Hebben wij het toch beter voor elkaar; die van ons was op vakantie………..Na het lopen werden we weer supergoed verzorgd door de dames van de raad, commissie catering voor de liefhebber.

De zondag is dan alweer aangebroken en staan er twee recepties op de agenda.
Eerst naar onzevrienden van de Spruwwejagers in de Spruwwekooi in Mierlo waar we binnen trokken. Ben echt apetrots op wat ik dan zie. Een lange rij met onze vrienden van de Durbloazers (met onze Jan) voorop, onze Vorst, de dansmarietjes, de raad, ikke zei de gek, onze grootvorst, bestuur, ereleden, genootschap oud prinsen, dames van de raad……indrukwekkend. Zoals velen ook zeggen “als gullie binnenkomt……..dan kumt er ok ECHT wa binnen!!! Gegarandeerd binnen 5 minuten een fisje…….ALTIJD.

En ook bij onze vrienden de AO-kanters ging het dak er weer af. Complimenten voor chef zwets oftewel Grootvorst Willie (wat een spreker is die man). Samen met Prins Jeffrey, Prins Paul d’n Urste en Prins René d’n Urste een geweldig fisje gebouwd. De laatste dag voor Prins René…..wanne fistneus, unne skitterende prins!

Eén en al gezelligheid, saamhorigheid, iets voor elkaar over hebben, allemaal op bezoek bij de zieken, een luisterend oor, smerige appjes……….het is dan toch waar………ben besmet……met het Spekzullekes virus.

Wa dè is? Tja…..verslaving…..familie uitbreiding….zeg het maar….

Tot de volgende blog.

Prins Willem d’n Uurste.

 

 

 

14 januari, 1ste echte hele weekend al Prins

In de afgelopen week heb ik een raadsvergadering mogen bezoeken waar ik op de hoogte gesteld ben van alles wat de heren van de raad zo door het jaar heen doen. Omdat er nog wat activiteiten voor de raadsheren op korte termijn gepland staan slaan we die ff over en houd je datnog tegoed.

We zijn alweer een week verder en de eerste officiële vertegenwoordiging als Prins der Spekzullekes stond dus dit weekend voor de deur, maar voor het zover was…….. heul efkes de Spekzool rondbrengen….volgens de meiden zo gebeurd. Krijgen we vrijdagavond nog ff een uitnodiging op de (“serieuze”) app van één van de heren en een dame van de raad voor de zaterdagavond……altijd gezellig zo’n fijn fisje, dus gaan we doen! Dan als afsluiter op zondagmiddag een jubileumreceptie bij de Heipoort. Kom maar op…het weekend kan beginnen!

Op de eerste zaterdag na het Prinsenbal brengen we de Spekzool, onze GLOSSY rond in de wijken Rijpelberg en Dierdonk. Brouwhuis is volgende week aan de beurt. Het was een heel gesjouw in de soms stromende regen maar goed………op een of andere manier is het ondanks de kou, wind en regen toch gezellig en ondervind ik weer een heel groot gevoel van saamhorigheid.

Na een drukke werkweek vrijdag min of meer op tijd naar bed en worden we om 7:45 door de wekker rechtop in bed gezet. Omdat we om 09:15 opgehaald worden (mag nog steeds hullemoal niks doen) gaan we allemaal de startblokken in om op tijd klaar te zijn. Na de nodige instructies lopen we in 4 groepen door een regenachtige Rijpelberg, bellen aan, wachten ff af, maken een praatje als iemand open doet of stoppen een GLOSSY in de bus als dit mag. Soms wel lastig in deze multiculturele wijk. Na een paar uur lopen en lossen van de GLOSSYS, eindelijk warme soep, broodjes en professioneel gebakken frikadellen. Goed verzorgd door onze dames van de raad ofwel commissie catering voor de kenners onder ons. Na een half uurtje snel door naar Dierdonk. Om 16:00 is het immers einde rondbrengen en worden onze dansmarietjes opgehaald. Gas erop dus.

Een regenachtige dag zorgt dan dat er meer mensen thuis zijn en toch enige beweging krijgen als ze de deur opendoen. Ja inderdaad als ze de deur opendoen. Soms sta je versteld van de zeer positieve reacties met een gulle gave als resultaat. Maar ja tussen zoveel mensen zijn er altijd een paar die niet opendoen, minder vriendelijke taal bezigen of de bullebak uithangen.  Raar bij een carnavalsvereniging waar leut voorop staat…..toch? En in een zeer zeldzaam geval is de brievenbus bewerkt zodat er geen Spekzool naar binnen kan. Maar ja de opdracht was toch echt duidelijk……..als niet open gedaan wordt, er geen NEE NEE sticker opzit, dan moet dat ding naar binnen…….

Moe maar voldaan eindigen we het rondbrengen en zijn zeer content met de opbrengst (en die opbrengst wordt goed en wijs besteed heb ik van betrouwbare bron). Volgende week Brouwhuis nog.

Met een dag lopen in de benen gaan we die avond naar Remco en Marina. Al jarenlang zeer betrokken bij de vereniging. Deze betrokkenheid is zelfs zo diep dat Layla Vossen (sorry voor als dit foutief gespeld is) drie kwartier na haar geboorte door Remco telefonisch lid gemaakt is van onze vereniging…….het jongste lid ever. Chapeau Remco en Marina. Ennnnnn………heeft ze dus recht op een onderscheiding. Harm waarbij werkelijk hullemoal niks ontgaat, had een onderscheiding bij. Na een korte toespraak mocht ik deze uitreiken. Heerlijk gevoel om dit te doen bij een ukkie die niet weet wat haar overkomt en waarbij opa en oma kostelijk staan te grijnzen……..

Om 23:00 naar huis en naar bed want mijn eerste officiële receptie staat op het programma.

Zondag ff uitslapen en bijkomen. Om 13:15 staat Harm weer keurig netjes op tijd voor de deur en kunnen we naar het Tienerhuis waar we verzamelen. Ook nog ff met Twan gesproken die klinkt als een piepende ouwe wagen en niet fit is. Dusssss moet Rob als Vorst mee.

Aangekomen bij Cafe de Molen, residentie van onze vrienden van ECV de Heipoort is het lekker gezellig en veulste druk. Maar ja, ze bestaan al 66 jaar en iedereen wil komen……dus zeg het maar! In de zaal word ik weer volledig ontzorgt en ontbreekt het me aan werkelijk niets. Steek, cape en handschoenen, we zin wir in de lucht. Het fisje kan beginnen. Wa lauw hier en doar sti de kersversie prins van de Spurriezeiers mi consorte op de dansvloer……allinig….en de ken nie vinde wai Spekzullekes. Eén van onze raadsheren Peter ziet het ook, we gaan erbij staan en gooien de remmen eraf. 10 minuten wir un skon fisje gebouwd!

Tijd voor het officiële gedeelte. In de juiste volgorde opstellen met onze vrienden van de Durbloazers voorop. Na het binnentrekken (wa op zich al een fisje is) en opstellen van onze vertegenwoordiging, worden we verwelkomt en doet onze Grootvorst dat waar hij goed in is. De gezamenlijke dans wordt vakkundig uitgevoerd door onze dansgarde, de felicitaties overgebracht en onderscheidingen over een weer uitgereikt. Na een stief kwartierke is de volgende aan de beurt en zit ons bezoek er bijna op. Mijn eerste officiële bezoek is een feit, hartstikke goed gegaan.

Oh ja, blijkt Prins Don Dion dun Uurste toch een ouwe kameraad van een broer van me……..!

Vanavond ff kijken naar het ophangen van de borden, komende zaterdag weer Spekzool rondbrengen en zondag naar recepties van de Spruwwe en Aokanters. Heb er zinnnnn innnnn!!

 

Tot de volgende blog.

Prins Willem d’n Uurste.

 

 

 

 

7 januari, Op Bezoek bij een training van onze dansgardes

Afgelopen weekend heb ik als 36e prins Der Spekzullekes mogen genieten van onze dansgardes; groeibriljantjes, juweeltjes en de kroonjuweeltjes. Ik was onder de indruk van onze meiden!!

Tegelijkertijd dacht ik……dit kan toch niet zomaar ontstaan? Hier moet toch heel wat werk aan vooraf gaan…….?

Nou ja, om dit te weten te komen zit er maar 1 ding op: zelf gaan kijken dus!

De dag na de receptie waren de meiden ’s avonds alweer aan het trainen, dus ben ik op pad gegaan.

Net na 19:00 uur waren onze groeibriljantjes klaar met de training, maar wilden gelukkig voor de Prins graag nog een keer dansen. Omdat ik er was ging dit natuurlijk niet zoals gewoonlijk….. Er werd behoorlijk gegiebeld. Uiteraard moest ik wel ff met de meiden op de foto…..geweldig!

Daarna heb ik ook de training van onze juweeltjes en kroonjuweeltjes mogen zien en mocht ik ook vragen stellen om te weten te komen hoe zo’n mooie dans ingestudeerd wordt. 

De meiden trainen van april tot aan carnavalelkemaandagavond een uur lang, uitgezonderd de vakanties. Elk pasje wordt 1 voor 1 ingestudeerd door onze trainsters (Lisanne, Elke, Demi, Denise en Jerney). De kroonjuweeltjes studeren daarnaast ook nog een showdans in, die ik ’s avonds tijdens Teenexperience te zien krijg. Je kunt wel uitrekenen hoeveel uren hierin gaan zitten, voor zowel onze prachtige meiden, als ook onze supergoeie trainsters.

Als ik dan denk aan de receptie en alle dansuitvoeringen die nog gaan komen tot en met carnaval, dan ben ik nu al aan het genieten!

Meiden ik was en ben nog steeds onder de indruk van wat jullie topsporters hebben laten zien en ben zeer benieuwd van wat we nog gaan zien. Trainsters, ontzettend veel dank en respect voor jullie inzet en geduld. Toch wel knap om voor zulke grote groepen de pasjes in te studeren, tussen het gegiebel door…..

Tot de volgende blog,

Prins Willem d’n Uurste.