Carnavalszaterdag

De Opsteeker

Carnavalszaterdag begint met het rondbrengen van “De Opsteeker”. De dagen met Carnaval staan voor de meeste personen in het teken van feest van gezelligheid, maar deze ochtend staan de leden van De Spekzullekes stil bij mensen die door omstandigheden  niet in staat zijn om carnaval te vieren . Deze mensen worden op zaterdagochtend verrast met een bloemetje: De Opsteeker

Elk jaar opnieuw komen er leuke en ontroerende reacties terug van de personen die bezocht zijn door De Spekzullekes.


Opening Carnaval

Na een gezamenlijke lunch met de aanwezigheid van geledingen en leden wordt carnaval 2018 geopend bij Zaal Vissers. Symbolisch zullen de Hoogheden de sleutel ontvangen van Zaal Vissers. Na het hijsen van de vlaggen door Prins Pim d’n Uurste zal Carnaval 2018 officieel geopend zijn.

 

Opening Carnaval centrum

N are opening bij zaal Vissers zullen De Spekzullekes afreizen richting Helmond centrum, om gezamenlijk met de stadsvereniging De Keiebijters en alle andere Helmondse carnavalsverenigingen het Helmonds Carnaval te openen. Traditiegetrouw is de start van het Helmonds Carnaval het moment waarop de “Kei” boven de grond komt.

 

Openingsbal

Carnaval 2018 wordt bij De Spekzullekes geopend op  zaterdag 10 februari geopend tijdens een SPEKtaculair Openingsbal in de eigen residentie. DJ Petertje zal er deze avond vanaf de eerste minuut voor zorgen dat het dak eraf gaat bij Zaal Vissers. Uiteraard zullen de bezoekers aan het begin van de avond kunnen genieten van een optreden van onze eigen Kroonjuweeltjes. De Spekzullekes zien u graag bij onze residentie op het openingsbal, dat om 20:30 uur los zal barsten.
Zaal open vanaf 20:00 uur, entree GRATIS