Prins

Beste Spekzullekes & Spekzullerinnekes en alle carnavalsvierders!

Om te beginnen zal ik mijzelf voorstellen: Ik ben Patrick Kiep, ik ben 40 jaar oud en geboren in Oeteldonk maar getogen in Haaften. (over de Zaltbommelbrug linksaf) Voor de liefde ben ik bijna 9 jaar geleden in Helmond komen wonen. Afgelopen oktober ben ik getrouwd met Renate. Mijn dochter heet Danique en is 14 jaar oud.

Ik ben 10 jaar werkzaam geweest bij de Marine als radaroperator en sinds 2016 werk ik met veel plezier bij Smurfit Kappa van Dam als meewerkend voorman. Totdat ik in Helmond woonde heb ik altijd gevoetbald. Toen ik hier eenmaal woonde heb ik het voetbal ingeruild voor fietsen. Zo ga ik graag mountainbiken op de verschillende MTB-routes rondom Helmond. Ik volg Formule 1 op de voet en heel af en toe ook nog het Nederlands voetbal. Samen met mijn lieve vrouw en onze hond Nala, wandel ik ook graag door de verschillende natuurgebieden in de buurt.

Maar, hoe raakte ik betrokken bij de carnavalsvereniging? Jaren geleden zo net voor de coronacrisis kreeg ik bezoek van Harm, Glenn en Maikel. Zij kwamen polsen of ik wellicht interesse had om aan te sluiten bij de carnavalsvereniging in de raad van 11. Na tekst en uitleg te hebben gehad, heb ik aangegeven hier over na te denken en er op terug te komen. Door corona hebben we het er nooit meer over gehad.

Vorige zomer zat ik, met mijn toen nog aanstaande bruid, bij Maikel en Tamara in de tuin. Maikel kan namelijk hele lekkere cupcakes bakken en zodoende hadden we hem gevraagd om dit te verzorgen voor onze bruiloft. Ook al wisten we dat de cupcakes heerlijk zouden zijn, er moest uiteraard toch vooraf geproefd worden. Tijdens het proeven zie ik iemand achter de schutting staan gluren. Heel raar, dacht ik. Dus na een tijdje zei ik: ‘Hey, daar zit iemand al een tijdje door de schutting naar ons te kijken.’ Ineens kwamen Harm en Ingrid door de poort de tuin ingelopen en voordat ik door had wat er aan de hand was kwam daar de grote vraag: ‘Wil jij de Prins van De Spekzullekes 2024 zijn?’ Dit kwam voor mij echt uit onverwachte hoek want ik dacht dat er specifieke voorwaarden gelden om Prins te kunnen worden. Dus zeer vereerd heb ik volmondig JA  gezegd.

Ik kijk er naar uit om carnavalsvereniging De Spekzullekes komende carnaval te vertegenwoordigen en er samen met iedereen een heel mooi feest van te maken.

Join us!

Alaaf, Prins Patrick III