Scholen

Scholen

De jeugd heeft de toekomst en dat geldt uiteraard ook voor De Spekzullekes! Ieder carnavalsseizoen opnieuw betrekken De Spekzullekes zoveel mogelijk de jeugd bij de verenging en Carnaval. Tijdens Carnaval bieden De Spekzullekes een aantal diverse evenementen aan, die speciaal voor de jeugd worden georganiseerd, te weten: het Rode Neuzenbal en Stuiterbal op dinsdagmiddag. Twee verschillende evenementen voor verschillende leeftijdsgroepen, waarmee De Spekzullekes jaarlijks vele jonge bezoekers naar de residentie weten te trekken!

Scholenpresentatie op dinsdag voor Carnaval

Om De Spekzullekes en de carnavalsbeleving in de toekomst gezond en levend te houden is in 2007 het initiatief genomen om een carnavalspresentatie te ontwikkelen en deze te presenteren aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in onze wijken. Inmiddels is de scholenpresentatie, zoals deze wordt aangeboden door De Spekzullekes, een kwalitatief goed programma waar diverse basisscholen uit Helmond gebruik van maken.

In deze digitale en interactieve presentatie wordt de geschiedenis van Carnaval en de geschiedenis van De Spekzullekes uitgelegd en wordt uitgebreid stilgestaan bij alle speciale gebruiken en uitdossingen tijdens carnaval. Daarnaast wordt tekst en uitleg gegeven over de kleding van de Prins, de Vorst en Grootvorst. Uiteindelijk worden onze “Hoogheden” in vol ornaat aan de kinderen voorgesteld. In de week voor Carnaval worden er verschillende basisscholen bezocht.

Scholenbezoek op vrijdag voor Carnaval

Het is een traditie van onze vereniging om op vrijdag voor Carnaval diverse basisscholen uit de wijk Rijpelberg en Brouwhuis te bezoeken. Daar openen we Carnaval samen met de leerlingen en leerkrachten in een grote polonaise. De Spekzullekes, die zich deze drukke vrijdagochtend verplaatsen met een bus, bezoeken de basisscholen in een sterke en grote formatie! De Prins, Hoogheden en Raad van 11 zijn uiteraard van de partij! Naast deze heren, gaat er ook een complete kapel mee en zijn meerdere leden van De Spekzullekes aanwezig! Een drukke, maar zeer gezellige, boel zodra De Spekzullekes binnen trekken! Ook twee groepen vanuit de Dansgarde gaan deze ochtend mee, namelijk de Groeibriljantjes en Juweeltjes. Extra leuk voor deze meiden is dat ze vaak op hun eigen school hun dans mogen presenteren op het podium!

Voor meer informatie over het scholenbezoek en scholenpresentatie kunt u een mail sturen naar: info@spekzullekes.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.